Over vanRijsingeningredients

Waar we voor staan

Groenten tot waarde brengen

vanRijsingeningredients benut de vele mogelijkheden van groenten. Met onze kennis transformeren we groenten tot uitdagende nieuwe toepassingen. Groenten of de stukken ervan die niet benut worden in het productieproces van de andere divisies van vanRijsingengreen, brengen wij tot waarde. Zo benutten we bijvoorbeeld de wortelen die overblijven van vanRijsingencarrotconcepts en de restanten uit de snijfabriek van vanRijsingenfreshservice.

Verse groentensappen

Sappen die zijn geproduceerd op basis van grondstoffen voor de versmarkt zijn natuurlijk, mooi van kleur en vooral erg smaakvol. vanRijsingeningredients verwerkt dagelijks verse groentestromen tot uiterst verse groentesappen (NFC). Dagelijks, het gehele jaar door en vraaggestuurd versgeperst. Daarnaast zijn wij dé leverancier voor diverse varianten van groentepuree en –vezels. Wij willen de groenten die de aarde ons biedt voor 100% benutten, zonder waardevolle grondstoffen te verspillen.

Sappen en vezels

Behalve groentesappen produceert vanRijsingeningredients ook groentevezels die vrijkomen bij het persen van de groentestromen tot sap. Doordat we vezelstromen niet overmatig verhitten, blijven waardevolle nutriënten en kleurstoffen die van nature voorkomen in de groente optimaal behouden.

Onze wortelvezel is geschikt als waterbinder of ter verrijking van soepen, sauzen, brood, deegwaren, vlees en (vegetarische) snackproducten. Wortelvezels van vanRijsingeningredients zijn zowel vers, gedroogd als diepgevroren beschikbaar.

Wij werken samen met de natuur aan gezonde groenteproducten

vanRijsingengreen

vanRijsingeningredients is onderdeel van vanRijsingengreen. vanRijsingengreen is als familiebedrijf al ruim 50 jaar een bekende speler in de markt van gezonde en verse voedingsmiddelen, met name vollegrondsgroente. vanRijsingengreen werkt samen met de natuur aan gezonde groenteproducten. Onze bedrijven zaaien, oogsten, verwerken en verkopen op duurzame manier een grote variëteit aan groenteproducten. We versterken onze natuurlijke bronnen door intensieve teeltbegeleiding. We accepteren geen verspilling en gebruiken alle delen van onze groenten. Zero waste.

Gezonde groenteproducten

vanRijsingengreen omvat vier elkaar aanvullende bedrijven die samen het hogere doel hebben gezonde groenteproducten aan te bieden. Elk bedrijf afzonderlijk draagt bij aan de missie van de groep om circulair te ondernemen en alle grondstoffen te verwaarden en geen, of zeer gering, afval te produceren. Samen werken deze vier bedrijven met groenten van teelt tot verwerking van de laatste vezel.  

In nauwe samenwerking met telers

Teelt

De teelt van de wortelen vindt plaats in nauwe samenwerking met telersvereniging De Schakel en met zusterbedrijf vanRijsingensource. Zo hebben we gezamenlijk de gehele keten in eigen hand. We werken samen met gemotiveerde telers en onze eigen mensen. Zo hebben we onze eigen teeltbegeleiders en onze eigen machines die allemaal zorgdragen voor de juiste kwaliteit wortelen. Door die nauwe samenhang hebben we ook een zeer goede tracking van onze wortelen, van zaadje tot de (consumenten)verpakking.

Sinds 1992 groot in gesneden groenten

Historie

vanRijsingeningredients is een dochteronderneming van vanRijsingengreen.

Dit bedrijf heeft een rijke historie. Die geschiedenis gaat terug tot de jaren vijftig van de vorige eeuw. Toen begon de ondernemende Mierlose tuinder Harrie van Rijsingen met het vraaggericht telen en leveren van groenten. Dit deed hij in antwoord op de vraag van en op basis van een contract met de groenteverwerkende industrie. Deze vraaggerichte contractteelt bleek een gat in de markt.

Onze kwaliteiten: uniek teelt- en ketenmanagement

Kernwaarden & -kwaliteiten

vanRijsingeningredients staat voor de kernwaarden die we met de hele groep vanRijsingengreen uitdragen:

  • Langdurige loyale relaties met alle belanghebbenden
  • Deskundig en ultranieuwsgierig naar groente
  • Transparant
  • No waste

Daarnaast heeft vanRijsingeningredients een aantal specifieke kernkwaliteiten. 
Klanten weten ons te vinden om onze kennis van groentensappen en -vezels. We maken wat onze klanten vragen, maar innoveren ook voortdurend nieuwe toepassingen.

De kernkwaliteiten van vanRijsingeningredients:

  • Vernieuwing, innovatief vermogen
  • Circulariteit
  • No waste
  • Kennis van groente
menu
sluiten