Toenemende vraag naar natuurlijke /plantaardige en waardevolle ingrediënten

1 jaar geleden

Er is een toenemende vraag naar natuurlijke/plantaardige en waardevolle ingrediënten. En er is een grote hoeveelheid groentereststromen, waaruit met diverse technologieën (bij voorkeur milde technieken: scheiding, extractie, droging, etc) ‘vernieuwde’ ingrediënten gewonnen worden.

anne van rijsingen.jpgDeze ingrediënten kunnen van waarde zijn in de voedingsmiddelen voor de menselijke consumptie. Die toepassing van de groente-ingrediënten is breed, onder anderen in sauzen, soepen, groente-vruchten sappen, brood-banket, zoetwaren en vlees(vervangers).

vanRijsingeningredients is één van de innovatieve bedrijven die gebruik maakt van de groentereststromen om hier vele kleurige soorten sap van te maken. Voorheen voornamelijk wortelsap, maar dit is uitgebreid door verdere cascadering van de wortelen en ook het gebruik van andere groenten, omdat in deze verschillende groenten ook andere interessante inhoudsstoffen zitten. Hiermee hoopt vanRijsingeningredients op schaalvergroting en marktverbreding van hun bedrijf.

 

“Nederland heeft veel kennis op verwerkingsgebied en wij lopen voorop in onze branche als het gaat om de vierkantsverwaarding van de wortel. Ik hoop dat ik andere spelers binnen de agrofoodsector kan inspireren met onze groenteverwaarding. Het is makkelijker om het in de vergister te gooien of er diervoeding van te maken, maar het is leuker om elke dag nieuwe manieren te ontdekken om groentesap en groentevezels in te zetten.”
Anne van Rijsingen, projectcoördinator innovatie, bij vanRijsingeningredients (zie foto). 

 

Anne van Rijsingen
menu
sluiten