Food Waste Xperts

1 jaar geleden

Tegengaan van verspilling zit in onze natuur

vanRijsingeningredients werkt samen met de natuur aan gezonde groenteproducten. Tegengaan van verspilling zit in het bloed van vanRijsingeningredients, hoewel het woord “sap” in dit verband eigenlijk beter past. Want we gaan tot de laatste druppel. Omdat er zoveel goede voedingsstoffen in groenten zitten. En omdat steeds meer mensen duurzaam en gezond willen leven.

 

 

Tot de laatste druppel

vanRijsingeningredients haalt het maximale uit verwerkte groenten door een optimale bedrijfsketen en goede planning. We stemmen vraag en aanbod op elkaar af en kunnen omgaan met veranderingen bij klanten of als gevolg van natuurlijke omstandigheden. Daarmee voorkomen we de belangrijkste oorzaken van onnodige reststromen en potentiële voedselverspilling. Als er toch reststromen vrijkomen, dan brengen wij deze “restanten” uit de processen van onze zusterbedrijven tot waarde door de laatste vezel en de laatste druppel uit onder meer wortels, bieten, spinazie en boerenkool te benutten. De sappen kunnen als basis dienen voor verdere verwerking. Het tot waarde brengen van deze restromen vindt plaats in onze fabriek in Helmond.

“Wij telen groenten voor menselijke consumptie. Het is onze missie dat een zo groot mogelijk deel door mensen wordt genuttigd.”

Gerbrand van Veldhuizen,
Directeur vanRijsingengreen

 

menu
sluiten