Bio-Polymeer van groente vezel

3 jaar geleden

Proverka meets Tsjeerd Veenhoven

Tijdens Dutch Design Week 2016 startte een nieuw Agri meets Design FoodLab: Food Heroes, met als thema voedselverliezen en -verspilling. Vijf koppels van ontwerpers en agrariërs werkte afgelopen jaar aan vraagstukken rondom voedselverspilling. Een jaar later presenteren de koppels hun verrassende uitkomsten op tijdens Dutch Design Week 2017 op The Embassy of Food!

De vezels die Proverka overhoudt na het extraheren van de groentesappen zijn bijzonder mooi van kleur. Ook zijn de vezels behoorlijk sterk. De eerste testen van ontwerper Tjeerd Veenhoven onderzoeken hoe deze vezels op de juiste manier vermengd kunnen worden met een bio-polymeer. Door bio-polymeer te smelten worden de vezels stevig met elkaar verbonden tot een bio-composiet, en dat is een veelbelovend uitgangspunt voor onze ontwerpen.

Alle Food Heroes presenteren hun ontwerp in The Food Heroes Kitchen tijdens Dutch Design Week 2017, onderdeel van het nieuwe, vierjaarlijkse World Design Event. Dus ben je nieuwsgierig naar de uitkomsten van deze anti-verspilling-pioniers? Kom een kijkje nemen van 21 tot en met 29 oktober, gratis toegankelijk!

FoodLab Food Heroes is een initiatief van BKKC en ZLTO in samenwerking met Agri meets Design en met ondersteuning van de Provincie Noord – Brabant/ FoodUp! Brabant, Stuurgroep LIB en INTERREG NWE.

Sander van Kesteren
menu
sluiten