Stroopwafels van wortels en bieten

3 years ago

Koningin Maxima op bezoek

Op zaterdag 22 oktober ging Agri meets Design op de Dutch Design Week 2016 van start, met een feestelijk openingsmoment waarbij Chloé Rutzerveld van het project STROOOP! de eerste officiële groentestroopwafel aan gedeputeerde Anne-Marie Spierings uitreikte. Na de succesvolle start kleurde Agri meets Design ook nog even oranje, door het bezoek van prins Constantijn en prinses Laurentien, en na het weekend werden we zelfs verrast door het bezoek van niemand minder dan Koningin Máxima! Ook de staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam wilde Agri meets Design niet missen en werd met een gezelschap door Marije Vogelzang langs de Agri meets Design installaties geleid.

Bij STROOOP!, het project van Chloé Rutzerveld, begon het eigenlijk met de zoete stroop die je van knolgewassen als biet en wortel kunt maken. ‘Maar toen we met Proverka gingen samenwerken, werden we ons ervan bewust dat we de stroop ook kunnen maken van kopjes en kontjes en schraapsel van wortels en bieten,’ vertelt Chloé. ‘De vezels die overbleven, daar wilden we ook iets mee. Daarom maakten we er wafels van. Oer-Hollands van oer-Hollandse groenten.’ De staatssecretaris knabbelt ondertussen smakelijk op een stukje wortelstroopwafel.

‘Maar toen we met Proverka gingen samenwerken, werden we ons ervan bewust dat we de stroop ook kunnen maken van kopjes en kontjes en schraapsel van wortels en bieten’

De aandacht die Chloé krijgt is haast onwerkelijk. Er zijn al verzoeken van HEMA en IKEA en tijdens het Agri meets Design Netwerkevenement kwam er iemand naar haar toe om te vragen of ze de stroopwafels per 10.000 moeten afnemen, of dat het ook per 1000 kan.

Dat gaat wat hard, daar zijn we nog helemaal niet aan toe! Maar de kans is er wel en er is ook een markt voor.” - Agri meets Design

Agri meets Design 2016

door: Anne van Rijsingen
menu
close